2019-től jön az új Mazda3

2019-től jön az új Mazda3

A Los-Angeles-i Autókiállításon mutatták be előszőr a Mazda3 negyedik generációját, amelyet nagy várakozással fogadtak. Nem véletlen, hiszen az előző generáció is nagy sikert aratott. Sok újdonságot nem találni a friss modellen, inkább a megszokott típusjegyeket gondolták tovább a tervezők, nyilván  azért, mert az előző sorozat igen népszerűvé vált az autósok körében, és nyertes csapaton ugye, nem érdemes sokat változtatni.

Magától értetődően nagyobb, mint az elődje, hiszen hosszabbra és szélesebbre tervezték, talán ezzel próbálták orvosolni a korábbi modelleken tapasztalható helyhiányt. Bár már kezdett beleivódni a köztudatba, hogy a Mazda3 csomagtartója nem éppen a nagy csomagok és bőröndök hőn áhított rakodóhelye. A beltérben sem látni sok újdonságot, itt is inkább továbbfejlesztették az előző stílusokat, irányokat. Az autó hangosításáról továbbra is a Bose gondoskodik, ezúttal akár egy 12.1-es Hifi-rendszerrel is.

A hajtáslánc -és futóműrendszerért továbbra is az egyedülálló Skyactiv motorcsalád felel, a Skyactiv-G és -D mellé ezúttal a 115 lóerős Skyactiv-X motor is megérkezett, mely kiegészíthető a Mazda M Hybrid rendszerével is. Talán a legnagyobb újdonság, hogy elsőkerék-hajtású modellek mellett összkerékhajtással is elérhető lesz az új Mazda3, mely automata és hatfokozatú kézi sebességváltókkal kerül majd a szalonokba.

Európába várhatóan 2019 elején érkezik.