300.000 autót gyártott eddig a Tesla

ElonMusk cégének a legnagyobb problémát a gyártás okozza, de azt ígérik, felpörgetik a munkát a gyártósorokon.

A Tesla már megkerülhetetlen márka lett az elektromos autók szegmensében. Nemrég a cég be is jelentette, hogy elérték a 300 ezer legyártott autót, amihez csak gratulálni tudunk, tekintve, hogy a gyártással vannak általában a legnagyobb bajban.

A 2017-es évben 103 ezer autót szállítottak ki, ami akár jó eredmény is lehetne, ám például a Model 3-bólaz utóbbi 3 hónapban csak 1550-et szállítottak ki, ami jócskán elmarad a 4 ezer példányos tervektől.

A legutóbbi hivatalos közleményben komoly ígéretet tettek a termelés növelésére. Szeretnének már márciusra heti 2500 autót gyártani – azaz nagyjából 10 ezret egy hónapban -, júniusra pedig megdupláznák ezt a termelési kapacitást. 

A legtöbb autó a Model S-ből fogyott, az eladásokban ezt követi a Model X és a Model 3.

A Teslával kapcsolatos hír, hogy a gyártó tulajdonosa, az innovatív megoldásokról és jövőbe mutató elképzeléseiről ismert ElonMusk nemrég egy rakéta-hajtómű tesztelése kapcsán Föld-körüli pályára állított egy Tesla márkájú autót, amit több kamerával is felszereltek, így az interneten csodálatos élő képeket láthatunk a bolygóról – az űrből.