3D-ben térképezi fel Magyarországot az új megoldás

3D-ben térképezi fel Magyarországot az új megoldás

A rendszer pontosan rögzíti az útadatokat és precízen, utcaszinten gyűjti össze a panorámaképeket, miközben tiszteletben tartja a privát szférát.

A helyalapú felhőszolgáltató, a HERE júliustól 3D-ben térképezi fel Magyarország jelentős részét a világ legfejlettebb és legpontosabb térképének kialakításához.

Ehhez elsőként csúcstechnológiával felszerelt HERE-autók járják be az utakat, amely során nagy pontossággal rögzítik az adatokat, többek között az útburkolati jeleket és a KRESZ-táblákat is. Az egyértelműen azonosítható járművek 3D-s felvételeket, valamint utcaszintű képeket is készítenek a különböző látványosságokról, üzletekről, benzinkutakról és éttermekről.

Az összegyűjtött adatokat önvezető autókhoz és egyéb fejlett szolgáltatásokhoz fejlesztett részletgazdag térképhez szolgáltatják, növelve ezzel a közlekedésbiztonságot, enyhítve a forgalmi dugókat és megkönnyítve a városi navigációt Magyarországon is.

A HERE rendszerének köszönhetően a rögzített képek csak az autóban tárolódnak, majd később, titkosított formában kerülnek át egy biztonságos tárhelyre, és csak az után lesznek nyilvánosak, hogy az arcokat és rendszámokat elhomályosították.

A következő hetekben már el is indulnak a HERE autói, az ország összes fontosabb útját bejárva. A felmérés a tervek szerint nem zavarja a forgalmat.