A Honda is elköszön a dízelmotoroktól

A Honda is elköszön a dízelmotoroktól

2021-re a márkának nem marad egyetlen gázolajjal működő modellje sem, legalábbis Európában.

Elég érdekes a Honda dízelek története: 2000-ig halogatták az első „öngyújtós” motorok bevezetését – ez volt a 2,2 literes dízel, amit aztán 2013-ban követett az 1,6 literes. Szóval nem siették el, viszont mintha sietnének az elsők között reagálni a „dízelpánikra”. Minden jel arra mutat, hogy a cégnek a dízel csak kényszerpálya volt. Persze a hibrid hajtással – a Toyota bevételei szerint Európában és Amerikában – igen nagyot lehet kaszálni, szóval az 1,6-os kifutásának „veszteségét” ekképp talán le is lehet írni.

A kivezetést a CR-V-vel kezdik, itt már csak hibrid hajtáslánc került a dízelmotor helyébe. 3 év múlva minden autójuk így jár majd, legalábbis ez a cél a brit Honda képviselet vezetője, Dave Hodgetts szerint. Úgy látja: az európai tervekben szereplő évi 60 ezer gép mintegy fele már benzin-elektromos hajtással kerülhet a vásárlókhoz, 2021-ben pedig megtörténhet a teljes kivezetés.

Pedig januárban még arról regélt a szaksajtó, hogy a Honda Civic megújult 1,6 literes, i-DTEC dízelmotorja vegyes üzemben mindössze 93 gramm szén-dioxidot bocsát ki a levegőbe kilométerenként – ami kb. 3,5 literes átlagfogyasztást jelöl. Így múlik el a világ dicsősége, legalábbis a dízelek világáé – a japán gyártóknál.