A MINI maximálisan elektromos járgánnyal férkőzne a kegyeinkbe

A MINI maximálisan elektromos járgánnyal férkőzne a kegyeinkbe

Az élénkülő magyarországi autópiacon a BMW Group „lovebrandje” sem pihen: az első háromnegyed év eredményei alapján várhatóan sikerül felülmúlni a tavalyi, 224 darabos rekordeladást.

Legalábbis idén már most 184 MINI eladását könyvelheti el a gyártó, ami akkor is szép szám, ha a prémium szegmensben szereplő „életmódautó” ezzel ugyan mindössze 0,18 százalékos részt tudhat magáénak a piacon. Mindeközben a sokat megélt, már nem is olyan kicsi kocsi újabb babérokra tör: 2017 júniusában bevezették az első, konnektorról tölthető hibrid modelljüket, az MTI infói alapján 2019-ben pedig a teljesen elektromos változattal terveznek előállni.

A Datahouse adatai szerint idén Magyarországon az első háromnegyed évben 1452 elektromos és plug-in hibrid személyautó kelt el. A MINI legnagyobb piaca Nyugat-Európában Nagy-Britannia, Németország, Franciaország és Olaszország, a 12 országot magába foglaló kelet-közép-európai régióban pedig Görög-, Lengyel- és Csehországban szerepel a legjobban. Meglátjuk, vajon a teljesen csöndes és környezetbarát változat nálunk mekkora népszerűség növekedést hoz majd.