Apa kocsit hajt

Apa kocsit hajt

Nem is akármilyet hajthat az a családapa, akinek ereiben benzin (esetleg gázolaj) kering, ugyanis csak egy kis idő és pénzmag kérdése, hogy birtokba vehesse a Volkswagen Passat felfrissített változatának legmorcosabb változatát, a Passat Variant R-Line Edition-t, melyet a nemrég lezajlott Genfi Autószalonon csodálhatott meg először a nagyérdemű.

A „2 az 1-ben” elv lépten nyomon tetten érhető variációinak egyikével találkozhatunk most a VW háza tájáról érkezett újdonság kapcsán. A versenyzőhajlamú családapákat hivatott megszólítani a ráncfelvarrt új Passat kombira épülő modell, melyből mindössze 2000 példány készül, lévén szó limitált kiadásról. Természetesen a sportosra hangolt családi autóba már alapáron bepakoltak minden extrát. A Moonstone Grey (magyarán: Holdkő szürke) fantázianevű fényezésű autón feketék többek közt a tükörházak és a 19 colos könnyűfém-felnik, valamint ugyancsak fekete a tető is. A sportos vonalakat és kiegészítőket a decens színválasztással ellensúlyozták a tervezők.

A jövevény felvonultatja a csúcstechnikát: elöl a legmodernebb mátrixos LED-fényszórókat, hátul pedig sötétített lámpákat találunk, a vezetőt digitális műszeregység fogadja, 9,2 colos központi érintőkijelzőt kezelhet, az autó adaptív felfüggesztést és sportos bőrüléseket is kapott. Sokan visszasírják a régi műszerfalakat, de a korszellem és a technika mást preferál és diktál, analóg körműszerekkel, kiegészítő olaj- és turbó-nyomás mérőkkel már a lecsupaszított izomautókban sem találkozhatunk.

Az újdonság szállít, száguldozik és természetesen szórakoztat és informál minket. Utóbbiakra a példa, hogy az új Passat az első Volkswagen, amely már a MIB 3 (Modularer Infotainment Baukasten 3) fedélzeti rendszerrel van felvértezve, valamint fixen telepített SIM-kártyával bír és immár folyamatos online kapcsolattal rendelkezik. 

A Passat Variant R-Line Edition igyekszik minden igényt kielégíteni, 240 lóerős 2 literes biturbó dízelmotorral, illetve 272 lóerős szintén kétliteres turbós benzinmotorral egyaránt rendelhető lesz. A VW a túrázókról és a víkendház-tulajdonosokról sem feledkezett el: az összkerékhajtású modell forgalmazása is megkezdődik májusban.