Aston Martin Vantage – 3,6 másodperc alatt százon!

Aston Martin Vantage – 3,6 másodperc alatt százon!

66 évvel az eredeti Vantage bemutatása után itt a legújabb verzió.

Sok-sok kedvcsináló fotó és videó után az Aston Martin sok-sok információt hozott nyilvánosságra az új Vantage kapcsán. A típus a brit gyártó egyik, történelmi szempontból legfontosabb modellje, amelyet 1951-ben mutattak be.

A most bemutatásra váró újdonság természetesen hozza a vonzó külső megjelenést és a nagy teljesítményt, amit elvárhatunk az albioni gyártótól. Külsőre az autó megőrzi az Aston Martin stílusjegyeket, maradt a tradicionális hűtőrács is, de az optikai blokkon sokat egyszerűsítettek, de mégis szemet gyönyörködtető lett a végeredmény.

Az utastér kialakításakor nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a vezetőnek minden a keze ügyében legyen, gyakorlatilag köré építették a műszerfalat, amelyen nagy szerep jut a 8 hüvelykes érintőképernyőnek. Különös, de a tervezők nem digitalizáltak minden gombot, így mondjuk a klíma vezérlésénél csavargatni kell a vezérlőket.

Az autó teljesítménye igen figyelemreméltó. A V8-as, ikerturbós, 4 literes motornak a teljesítménye 510 lóerő. Az 1530 kilogramm súlyú autó a nyolclépcsős automata sebességváltóval 3,6 másodperc alatt gyorsul 100 kilométeres óránkénti tempóra.