Családi Škoda ennyire vad és durva még sosem volt

Családi Škoda ennyire vad és durva még sosem volt

De komolyan: a Vision RS tanulmányautó 244 lóerős rendszerteljesítményű plug-in hibrid hajtással venné be az aszfaltot, méghozzá a rapid utódjaként és szegmensében, ami elég kemény.

4356 mm hosszú, szélessége 1810 mm, tengelytávja 2650 mm – ez csak külcsín, ami a Skoda mérnökeit ismerve nyilván kellő hellyel párosul majd. A Vision RS-nél azonban sokkal érdekesebb, hogy mi duruzsol belül. Ez egy 1,5 literes benzinmotor (150 LE) dupla kuplungos váltóval az első kerekeknél, a hátsót pedig egy 102 LE-s független villanymotor pörgeti. A gép padlózva 7,1 másodperc alatt van 100-on, csúcssebessége pedig 210 km/h ami már-már túlzásnak tűnik a családi utazó státuszhoz, csak elektromos hatótávolsága pedig 70 km.

A vélhetően Rapid-utód Vision RS a Skoda két újdonsága közül talán az érdekesebb (a Párizsi Autószalonon szintén bemutatkozó Kodiaq RS dízelként talán nem vonz majd akkora érdeklődést, bár ma még közelebb áll a mindennapi realitásokhoz). A Skoda ezen felül előjött a szinte kötelező farbával, és bejelentette, hogy 2025-ig 10 elektromos vagy hibrid modellel rukkol elő – az első fecskék egész jól festenek, kíváncsian várjuk a többit, és az akkumulátortechnológia küszöbön álló, nagy áttörését.