Érkezik az hatodik generációs, óriási Toyota Hiace

Érkezik az hatodik generációs, óriási Toyota Hiace

17 személyes lett, maradhat?

Legendában a Corolla tesója, 1967 óta gyártják – nem véletlen tehát, hogy a Toyota Hiace már a hatodik x-et tapossa. Mint kiderült, jelentős méretnövekedésnek örülhet a Fülöp szigeteken nemrég bemutatott, 2,8-as dízel alternatívája, a 3,5 literes V6-os benzines: a hossza közel 60, a szélessége 25,5 centivel lett több, a normál gép 5265 mm hosszú, 1950 mm széles és 1990 mm magas, a hosszú/magastetős kivitel pedig 5915 mm hosszú, 1950 mm széles és 2280 mm magas.

Azaz nagy. De (a még nagyobb változatnál) 17 személynek pl. pont elég.

20 centivel hosszabbak lettek a hátsó laprugók is, a forduláshoz szükséges kört viszont 13,8 méterre szedték vissza azzal, hogy az első kerekeket 45°-os szögben lehet kanyarítani. Nagy szó továbbá, hogy a személyszállító változatból egyből kettő lett: a Tourism kicsit kényelmesebb (hiszen 14 személyes), a Commuter viszont több embert képes elszállítani. A motor is kétféle lesz, a Camryből ismerős, 3,5 literes V6-os benzines, illetve egy 2,8 literes négyhengeres dízel.

Nem túl valószínű persze, hogy éveken belül akár egy is szembejönne velünk az utakon. Az új Hiace a Közel-Keleten, Ázsiában, Latin-Amerikában, Afrikában és Mexikóban azonban biztosan kapható lesz - a gyártás a Fülöp-szigeteken zajlik majd, így itt lehet majd elsőként megvásárolni.