Limitált szériás Focus RS-el búcsúzunk az aktuális generációtól

Nagy-Britanniában lesz megvásárolható az az ötven darabos limitált széria, amivel az eddig futó Ford Focus RS-től búcsúznak.

Egyszer minden véget ér, például a Ford Focus RS aktuális generációjának a gyártása is. A pontos dátumot is tudjuk: április 6-án fejeződik be a gyártás. Természetesen a Ford már készül az új generáció bemutatására, ám addig is stílszerűen búcsúznak a most még kapható autótól.

Egy limitált, 50 darabos flottát bocsájtanak áruba a Ford FocusRS-ből. Ezt a Focus RS HeritageEdition néven kell majd keresni, de csak Angliában, hiszen csak ott árusítják majd ezt a nagyon sportos, narancssárga festésű járgányt. A búcsú mellett ezzel emlékeznek az első RS autó, az Escort RS1600 bemutatására.

Hogy méltó legyen a búcsú, a HerritageEdition autók kicsit erősebbek lettek. A már megszokott 2.3-as Ecoboost motor 350 helyett 370 lóerős lett, a nyomatéka is nőtt, 475-ről 510 Nm-re.

A narancssárga autót a fekete keréktárcsák és hátsó lökhárító dobja fel, a belső térben Recaro sportülések várják a sofőrt.