Nem mindennapi extrával tér vissza az első generációs Mustang

Nem mindennapi extrával tér vissza az első generációs Mustang

És akkor itt még nem is arra gondolunk, hogy TERMÉSZETESEN egy villanymotoros verzióról van szó.

Egy feltöltéssel 200 kilométerre képes az eredeti Ford Mustangnak megfelelő karosszériákat villanyautóvá varázsoló Charge Cars nevű cég egyszerre múltidéző és a jövőbe száguldó gépe. Mi magunk már most szeretnénk egy ilyet, pláne, hogy a Fastback és a cabrio változat is elérhető – annyi csupán a változás, hogy a hűtőrács, a lámpák, és a lökhárítók már egy új kor elvárásaira válaszolnak.

És hogy mi az extra? Nos, az, hogy összkerékhajtással is elérhető a gép (de persze szimpla hátsókerék hajtással is). A 64 kWh kapacitású telepet villámtöltővel is lehet tölteni. A rendszerteljesítmény 408 lóerő, és 1200 Nm maximális nyomaték. Az összkerekes változat 3,09 másodperc alatt van százon, ami minimum hümmögetős bólogatásra kényszeríti még a legvadabb benzinvérűeket is.

Fájdalom azonban, hogy mindössze 499 példányt épít a cég. Fájdalom továbbá, hogy akinek nincs kocsira 74 millió forintja, az max a nyálát csorgathatja – vagy elmehet a 2019 szeptemberére tervezett átadásokig folyamatosan zajló tesztvezetések egyikére.