Olyan családi Škodát raknak össze, hogy az valami csoda

Olyan családi Škodát raknak össze, hogy az valami csoda

4,362 méter, tengelytávja 2,649 méter, a magassága 1,471 méter – mi az?

Nos, ez nem más, mint a csehek istállójából kigurult Škoda Scala, aminek a méretei nem véletlenül lehetnek ismerősek az élesebb szemmel megáldott benzinvérűek számára – pár centi különbség van ugyanis a Scala és a WV Golf között, amit (kimondva-kimondatlanul) kőkeményen le akarnak nyomni a piacon.
És erre különben elég komoly esélyük is van: a 467, illetve a hátsó ülések lehajtása után 1410 literes raktérfogata eleve egy komoly, kicsit már „octaviás” családiasságot sugall. Ehhez pedig érdemes hozzávenni, hogy öt turbófeltöltésű motorváltozatban lesz a masina elérhető 90 LE és 150 LE között: ebből 3 benzines (egy 1.0 literes háromhengeres TSI, amely 95 LE-t, egy 1.0 literes TSI 115 LE-t és és egy 1.5 literes négyhengeres TSI, amely 150 LE-t tud). Illetve lesz egy dízelváltozata, persze, hogy lesz: az 1,6 literes 115 lóerős, gázolajos négyhengeressel, és egy CNG-s, G-Tec névre keresztelt, 90 lóerős háromhengeressel is adják majd a vasat. 
Árban is rávernének az első hírek szerint a Golfra – konkrét infó még nincs a dologgal kapcsolatban, de arról se, hogy ha olcsóbb, akkor vajon garantált-e a fröccsöntött műanyag belső.