5 éve kezdődtek a fejlesztések, és hamarosan véget is érnek. Elvileg, talán, ha minden jól megy…

Az autóipar rohamos fejlődését látva egy kocsi egyre több tartozékáról kell megállapítanunk, hogy bizony már messze nem csak arra használatos, amire annak idején kitalálták. Így van ez a kormánykerék esetében is. A modern autókban már rengeteg mindent lehet innen kezelni, emiatt pedig szép lassan egyre több gomb jelent meg rajtuk, amiket aztán képernyők egészítettek ki vagy váltottak fel. Ezen a téren jelentkezett egy egészen elképesztő újítással a Hyundai – amelyet azonban nem mindenhol fogadtak kitörő lelkesedéssel.

Rosszul becsülték meg az elektromos autóik hatótávját, lehet kezdeni lefelé kerekíteni.

Ha feltennénk a kérdést, hogy melyik az az autómárka, amelyiket az összes üzemelő példányához képest a legnagyobb arányban lopnak el Magyarországon, a többség bizonyára a kézenfekvő válaszokra tippelne: Suzuki, Volkswagen, Opel, Ford, stb. Pedig, bármilyen meglepő, de ha ahhoz viszonyítunk, hogy hány darab fut érvényes forgalmival az utakon, jelenleg a Trabant számít a tolvajok legkedveltebb célpontjának!

2021-re a márkának nem marad egyetlen gázolajjal működő modellje sem, legalábbis Európában.

Gyökeres változás előtt áll a világ leghíresebb titkos ügynökének, James Bondnak a karaktere. 

A Los-Angeles-i Autókiállításon mutatták be előszőr a Mazda3 negyedik generációját, amelyet nagy várakozással fogadtak. Nem véletlen, hiszen az előző generáció is nagy sikert aratott. Sok újdonságot nem találni a friss modellen, inkább a megszokott típusjegyeket gondolták tovább a tervezők, nyilván  azért, mert az előző sorozat igen népszerűvé vált az autósok körében, és nyertes csapaton ugye, nem érdemes sokat változtatni.

Megtalálta a menekülő utat a német néputó gyártója a dízelválságból. Elektromos autókkal szórja tele a világot, tíz év alatt 22 milliót értékesítene. Az átállás miatt egy esztergomnyival kevesebb dolgozóra lesz szükség gyáraikban.

És akkor itt még nem is arra gondolunk, hogy TERMÉSZETESEN egy villanymotoros verzióról van szó.