Fontos mérföldkőhöz érkezhet az elektromos autók világa: egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Tesla Roadsterjének legújabb generációja nem kevesebb, mint 1000 kilométert tud majd megtenni egyetlen feltöltéssel. A várhatóan jövőre debütáló hiperjárműnek ezzel a hatótávolsággal már végképp nem kell szégyenkeznie a hozzá hasonló, pokolian erős sportautók között.

Ja, és csak 10 készül belőle: a Brabus 700 4x4² már látványnak is elképesztő.

Mi a hiba a képen? – tehetnénk fel a kérdést azokkal a felvételekkel kapcsolatban, amelyek akkor látnak napvilágot, amikor Kim Dzsongun észak-koreai vezető megérkezik ritka külföldi találkozóinak valamelyikére. Oldalunk tematikájából nyilván kitalálják: a gond az autó körül lehet. És valóban, a diktátor ugyanis olyan páncélozott Mercedesekkel furikázik, amelyek hivatalosan nem is lehetnének a birtokában.

4,362 méter, tengelytávja 2,649 méter, a magassága 1,471 méter – mi az?

A Saab autógyár néhány évvel ezelőtti megszűnése óta se szeri, se száma azoknak a híreknek, amelyek a legendás svéd márka esetleges újjáéledéséről szólnak. Hallani lehetett már kínai és indiai megmentőkről is, a cég egykori otthonában, a jó nevű Trollhättanban azonban továbbra is állnak a gyártósorok. Most azonban úgy fest, már nem sokáig, egy német vállalat ugyanis bejelentette, egy friss alku után a Saab üzemeiben készülnek majd a napelemes, teljesen elektromos városi autóik.

Ahogy közeleg a nyári szezon, egyre több honfitársunk veszi az irányt Horvátország felé. Az Adriára autózóknak azonban hamarosan minden eddiginél körültekintőbbnek kell lenniük, feltéve, ha nem akarnak egy kellemetlen küldeményt kapni a helyi rendőrségtől. Déli szomszédunk ugyanis 2020-tól átlagsebesség-mérő traffipax-rendszert telepít, ami roppant hatékonyan szűri ki a gyorshajtókat. Az ötlet idehaza is felbukkant már.

Miközben idehaza némi túlzással „nemzeti sportnak” számít az üzemanyagárak miatti panaszkodás, az adatok szerint ez nem tart vissza sokakat, évről évre rekordokat dönt ugyanis a fogyasztás. A legtöbben ezt főként a gazdaság bővülésével és a lakossági jövedelmek növekedésével magyarázzák. Utóbbit támaszthatja alá az is, hogy a közelmúltban a legnagyobb ugrást éppen a prémium benzinek forgalmában mérték.

Ahol szabályok vannak, ott kiskapuk is szoktak lenni, és ez alól a környezetvédelem ügye sem kivétel. Mondhatjuk úgy is; ahogy nagyban, úgy kicsiben. Miről is van szó? Autóipari huncutságokról, többek között.