Európában egyre több helyről érkeznek hírek a benzines- és dízelautók valamifajta korlátozásáról, illetve az elektromos kocsik egyéb módszerekkel való „helyzetbe hozásáról”. Az Egyesült Államok ilyen téren eddig többnyire hallgatott, ám most úgy tűnik, Los Angeles elindul a „kizöldülés” irányába. Azért nem sietik el a dolgot: a tervek szerint 2050-re válnának egyeduralkodóvá a villanyjárművek a metropolisz útjain.

Véget ért a 2019-es Év autója választás. A független szakértőkből, autós újságírókból álló, időszakonként frissülő zsűri – amelynek 2 magyar szakíró is tagja – több mint 30 éve választja meg több fordulóban az év autóját.

Magyarországra is megérkezett a Suzuki Jimny, amely idén megkapta a legjobb városi autónak járó díjat a World Car of the Year választáson. Más kérdés, hogy első ránézésre talán előbb mondanánk kis terepjárónak, mint városi kocsinak, de annyi baj legyen, hiszen a japán gyártónak már igazán kijárt egy ilyen elismerés azok után, hogy többször is karnyújtásnyira volt tőle.

„Köszi, nem kell benzin, áram se: az én autóm a Nappal csapatja.”

„Alkohollal üzemelő kamiont mutatott be a Geely” – járta be a hír a napokban a világsajtót. A laikusok pusztán a címet elolvasva könnyen téves következtetésre juthatnak, ám a témában jártasok jól tudják, szó sincs vodkával vagy egyéb szeszes itallal hajtott járműről – „csak” az egy ideje már üzemanyagként is ismert metanolról. Ennek ellenére nagyon is van újdonságereje a hírnek.

Fontos mérföldkőhöz érkezhet az elektromos autók világa: egyre biztosabbnak tűnik, hogy a Tesla Roadsterjének legújabb generációja nem kevesebb, mint 1000 kilométert tud majd megtenni egyetlen feltöltéssel. A várhatóan jövőre debütáló hiperjárműnek ezzel a hatótávolsággal már végképp nem kell szégyenkeznie a hozzá hasonló, pokolian erős sportautók között.

Mindenki a Golf utódját látja benne, meg is kapja a maga sportváltozatát.

Mi a hiba a képen? – tehetnénk fel a kérdést azokkal a felvételekkel kapcsolatban, amelyek akkor látnak napvilágot, amikor Kim Dzsongun észak-koreai vezető megérkezik ritka külföldi találkozóinak valamelyikére. Oldalunk tematikájából nyilván kitalálják: a gond az autó körül lehet. És valóban, a diktátor ugyanis olyan páncélozott Mercedesekkel furikázik, amelyek hivatalosan nem is lehetnének a birtokában.