De csak eddig: a keresztségben a KAMIQ-t kapta a legkisebb SUV.

A Porsche autógyár történetét hagyományosan 1948-tól, a legendás 356-os modell születésétől szokás számolni. Akadt azonban egy autó, amelyre már jóval korábban felkerült a cég neve, méghozzá az 1939-es Type 64, amelyet egy végül meg nem rendezett versenyre tervezett Ferdinand Porsche. Ebből mára egyetlen példány maradt fenn, amelyet hamarosan aukción értékesítenek majd. A licit pedig könnyen lehet, hogy alaposan átírja a rekordokat.

Amennyiben Ön tulajdonos, kezdheti feltölteni a malacperselyt – nehogy már a régi darabbal égesse magát a közutakon!

Európában egyre több helyről érkeznek hírek a benzines- és dízelautók valamifajta korlátozásáról, illetve az elektromos kocsik egyéb módszerekkel való „helyzetbe hozásáról”. Az Egyesült Államok ilyen téren eddig többnyire hallgatott, ám most úgy tűnik, Los Angeles elindul a „kizöldülés” irányába. Azért nem sietik el a dolgot: a tervek szerint 2050-re válnának egyeduralkodóvá a villanyjárművek a metropolisz útjain.

Elképesztő vasat pakolt össze a Laureti Motors.

Magyarországra is megérkezett a Suzuki Jimny, amely idén megkapta a legjobb városi autónak járó díjat a World Car of the Year választáson. Más kérdés, hogy első ránézésre talán előbb mondanánk kis terepjárónak, mint városi kocsinak, de annyi baj legyen, hiszen a japán gyártónak már igazán kijárt egy ilyen elismerés azok után, hogy többször is karnyújtásnyira volt tőle.

Nem csak a legendás DMC-12-es, de egy 1959-es Cadillac Miller-Meteor, egy 1984-es Ford Econoline, egy (módosított) 1982-es Pontiac Trans Am, sőt, egy 1972-es Ford E200 Econoline Van is feltűnik a Wall Mart cég reklámfilmjében.

„Alkohollal üzemelő kamiont mutatott be a Geely” – járta be a hír a napokban a világsajtót. A laikusok pusztán a címet elolvasva könnyen téves következtetésre juthatnak, ám a témában jártasok jól tudják, szó sincs vodkával vagy egyéb szeszes itallal hajtott járműről – „csak” az egy ideje már üzemanyagként is ismert metanolról. Ennek ellenére nagyon is van újdonságereje a hírnek.

Az M-Byte elektromos SUV műszerfalán pedig ekkora lesz, és nem ez az egyetlen „érdekes” újítás.